آخرین گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد نقض فاحش حقوق بشر در جمهوری اسلامی
All Stories
با توجه به اقدامات آزاردهنده و تعقیب های کیفری مداوم علیه زنان و دختران و در کنار فقدان عدالت و پاسخگویی ومسئولیت پذیری معنادار درنظام جمهوری اسلامی در مقابل معترضان و خانواده های در ایران، کشورها باید از صلاحیت قضایی جهانی در دادگاههای داخلی خود را برای پاسخگویی کردن ارتکاب جنایات مقامات جمهوری اسلامی و نیز جبران خسارت قربانیان، خانواده های آنها و کسانی که ابراز همبستگی و حمایت از جنبش کرده اند، استفاده کنند.
مرگ رئیسجمهور (منتصب) ایران، رئیسی در 19 مه 2024، نباید قربانیان نقض جدی حقوق بشر و جنایاتی که در ایران انجام گرفته است و طبق قوانین بینالمللی (جنایات علیه بشریت می باشد) و بوسیله هیئت حقیقت یاب به رسمیت شناخته شده است، حقوق قربانیان را جهت حقانیت، عدالت و غرامت تضییع کند. در نتیجه اقدام برای محاکمه مسئولین این تخلفات و جنایات باید ادامه یابد.
گزارش هئیت حقیقت یاب مستقل بین المللی سازمان ملل متحد - جنبش زن، زندگی، آزادی
۴۵ سال تجربه دردناک زیستن با قوانین شریعت که به عقیده نگارنده چیزی بیش از سنتهای کهن نیست و بهعلاوه ۴۵ سال زیستن با فقه افراطی جمهوری اسلامی، بسیاری از مردم ایران را به این نتیجه رسانده که دین باید از حکومت جدا شود و بیگمان برای تحقق حاکمیت ملت بر سرنوشت خویش این جدایی یک ضرورت است.
همچنین مقامات علی رتبه کشور از جمله مقام رهبری،( سید علی خامنه ای)، و ..... در این جنایات (علیه بشریت) و تخلفات مشارکت داشته اند،
کمیته حقیقت یاب سازمان ملل : مسبب نقض حقوق بشر و جنایات علیه بشریت در بستر اعتراضات ایران، تبعیض نهادینه شده علیه زنان و دختران می باشد
آرمیتای پر از شور زندگی، ما را به خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با حجاب اجباری پنهانش کند به گام مرگ فرستادند.
"زن"؛ او برای زنان علیه تبعیض و ستم سیستماتیک مبارزه میکند.
"زندگی"؛ او از مبارزه زنان برای حق داشتن زندگی کامل و شرافتمندانه حمایت میکند. این مبارزه در سراسر ایران با آزار و اذیت، زندان، شکنجه و حتی مرگ مواجه شده است.
"آزادی"؛ او برای آزادی بیان و حق استقلال، و علیه قوانینی که زنان را ملزم میکند، دور از دید باشند و بدن خود را بپوشانند، مبارزه میکند.
بمناسبت اولین سالگرد جنبش ملی زنان ایران (مهسا) بیست و پنجم شهریور 1402
کمیتهی حقیقتیابِ سازمان ملل در مورد سرکوب در ایران در حقیقت پاسخ و واکنش اصلی شورای حقوق بشرِ این سازمان به سرکوب خونین و بیرحمانهی جنبش زن، زندگی، آزادی است که در ماه سپتامبر سال گذشتهی میلادی در پی کشتهشدن خانم مهسا امینی در جریان بازداشت او به اتهام بدحجابی سرتاسر ایران را فراگرفت.
حقوق بشر با درد و آلام بیانناپذیر بشر و از دست دادن جان انسانها حاصل آمده و نباید دستمایه مطامع حکومتها قرار گیرد،
کارشناسان سازمان ملل معتقد هستند که: "مقامات جمهوری اسلامی در ایران از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب سیاسی علیه معترضان، مخالفان و اقلیت ها استفاده می کنند.
گزارش حاضر بر اساس قطعنامه 49/24 شورای حقوق بشر ارائه شده است که در آن شورا از گزارشگر ویژه خواسته است به وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران رسیدگی کند و گزارش آنرا در پنجاه و دومین جلسه خود به شورا ارائه دهد. این گزارش به چهار بخش اصلی تقسیم می شود:
الف- پیش گفتار و مروری بر فعالیت گزارشگر ویژه ....
فراخوان ثبت گزارش هیأت حقیقت یاب بینالمللی مستقل در مورد جمهوری اسلامی ایران (FFMI) تشکیل شده توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل(قطعنامه شماره S-35/1)
حبس در سلول انفرادی بندهای امنیت از جمله موارد نقض فاحش حقوق بشر و اعمال شکنجه سفید است که متاسفانه ۵۷ نفر از ۵۸ زندانی زن، تجربه این شکنجه هولناک ضد انسانی را دارند.
برای مشاهده فایل پی دی اف کتاب خانم نسرین ستوده با عنوان "نامههای زندان" روی لینک کلیک بفرمایید
فهرست نام 1750 نفر از بازداشت شدگان جنبش مهسا امینی همراه با منابع اطلاعات که شامل: شبکه حقوق بشر کردستان،کانال تلگرام آژانس خبر رسانی کردستان، کردپا، کانال تلگرام دانشجویان متحد، کانال تلگرام روزنامه کلمه، کانال تلگرام هرانا، هرانا - ارگان خبری، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خبرگزاری تسنیم، عرش انلاین، خبر گزاری فارس، انتخاب، دنیای اقتصاد، توهرا، فعالان حقوق بشر ترکمنصحرا می باشند.
یونیسف هرگونه خشونت علیه کودکان را محکوم میکند و خواستار پایان دادن به انواع خشونتها و آزارها نسبت به کودکان است. طبق گزارشهای (موثق) که در جریان ناآرامیهای عمومی ایران بدست آمده است بیش از پنجاه کودک کشته شده است و تعدای بیشتر مجروح می باشند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصویب قطعنامهای، سازوکاری ویژه برای راستیآزمایی و حقیقتیابی درباره کشتار و سرکوب معترضانی که بعد از کشته شدن مهسا امینی در ایران به خیابان آمدند، تعیین کرد.
از همه دنیا و این کنگره می خواهم در این روزهای سخت چشم و گوش ایرانیان باشند. روزهایی که جوانان معترض ما در ایران از حق قانونی خود برای شرکت در تظاهرات "زن، زندگی، آزادی" استفاده کردهاند، (اما بطور) ناعادلانه به اعدام محکوم میشوند.
در انفرادی زمان کش میآید، این همان نقطهایست که نمیدانی چکار باید بکنی. مانند یک نوار که در حال پخش است، اما تو هیچ نمیشنوی.» این تعریف ضیا نبوی از سلول انفرادی بود. شکنجهای که به شکنجه سفید معروف است.
گزارش كميسيون اصل 90 قانون اساسي مجلس شوراي اسلامي درخصوص رسيدگي به پرونده شمار 4952 م مربوط به علل و عوامل كشته شدن خانم زهرا كاظمي عكاس و خبرنگار ايراني امروز توسط جميله كديور در صحن علني مجلس بشرح زیر قرائت شد.
"کلابهاوس در زیتون" ستونی است روزانه که به اتاقهای سیاسی این شبکه اجتماعی سرک میکشد…
دبیر کل سازمان ملل مفتخر است که گزارش وضعیت حقوق بشر در ایران را که از سوی گزارشگر ویژه حقوق بشر، احمدشهید، بر طبق قطعنامه مصوب شورای حقوق بشر 16/9 تهیه شده است را به اعضای مجمع عمومی ارائه کند.
گزارشگر ویژه در قبال مسوولیتهای خود به صورت رسمی از ۱۰ مرداد ماه ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. به دنبال این انتصاب دیرهنگام در آن زمان گزارشگر ویژه به دبیر کل اعلام کرد که وی در موقعیت ارائه گزارشی جامع نیست اما تمرکز گزارش وی بر متدولوژی و روش کار وطبقه بندی جدیدترین روندهای وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی خواهد بود و بر نیاز به شفافیت و همکاری بیشتر جمهوری اسلامی تاکید خواهد کرد.